Poštovani kupci i majstori molimo vas da pre lepljenja pločica obavezno prekontrolišete pločice. Na kutijama pločica proverite da li sve imaju iste oznake kalibra (radne veličine) i oznake nijanse. Ako su na kutijama iste oznake izvadite iz 2-3 kutije pločice i poslažite na pod, ako nema nikakvih nedostataka na njima počnite sa lepljenjem.

Ovo je vrlo bitno zbog mogućih reklamacija, velika većina proizvođača pločica prihvata reklamaciju na svojim proizvodima pod uslovom da nisu lepljene na zid ili na pod.

Postupak koji smo opisali ispisan je takođe na većini fabričkih pakovanja odnosno kartona.

Keramičke pločice su proizvodi koji se proizvode na milione kvadrata, sam proizvod se peče na visokim temperaturama preko 1200 Celzijusa te prilikom pečenja usled razlike u temperaturi od par stepeni može doći do razlike na nijansi pločice.

Takođe fabrike proizvode ograničene serije pojedinih proizvoda, npr. 15 000 m2 crvenih pločica. U toj seriji od 15 000 m2 ne sme biti razlike u veličini i nijansi, ali kad ista fabrika počne da proizvodi kasnije (posle par meseci) crvene pločice one će biti različite u odnosu na prvu seriju.

Razlika na prvi pogled možda nije velika, vidi se tek nakon postavljanja na zid ili pod, ali je onda već kasno. Zato smo objasnili na početku teksta da obavezno pregledate oznake na kutijama pločica.

Nadamo se da će ovo objašnjenje smanjiti ili ukloniti moguće probleme.

VAŠ ORNAMENT TIM!